Eventyret

Oprindelsen af Syvstjernen er praktisk talt ukendt, i hvert fald synes der ikke at være nogen arkæologiske fund af en lignende stjerne fra gamle kulturer. Bortset fra det, ved vi at det kaldæiske folk i Mellemøsten havde deres særlige viden om universet og astronomi, og de efterlod os et heptagram, den kaldæiske syvstjerne kalender. Et himmellegeme for hver 7 dage i ugen, sol-dag er søn-dag, man-dag er måne-dag osv…

Eventyret startede for mig i 1984 i den lille by Rørvig i Danmark, hvor jeg havde skabt en levevej ved at designe og producere pyramider, eksperimentere med energetiske strukturer. Inspireret og hjulpet af en astrolog, Willy Fabricius, der kaldte sig cosmobiolog og var klog i gammel symbolik, var en viden genopdaget. Nu blev al fokus sat på at designe en unik syvstjerne symbolik, baseret på den kaldæiske 1985 - Jørgen udstiller de første Syvstjerner i lokal helsekostforretningkalender, og en række Syvstjerne produkter blev klar i 1985. Massiv og god feedback kom ind fra brugere. Det næste år kom produktionen i en større skala med et, på den tid, fancy computer med graverings udstyr. Jeg samlede undersøgelser om Syvstjernen og 365 brugeroplevelser i bogen; ‘Syvstjernen – Livskvalitet og helbred i en større helhed. Den udkom i tre sprog på mit forlag Cosmofelt, 1992. Et par år senere udkom bogen; ‘Syvstjernens gåde’, også på tre sprog.

1992 april - Joachim og andre Syvstjern healere i action - Boom i Aarhus1989 - De gamle indgraverede Syvstjerner - forsølvet og forgyldtI 1985 mødte jeg Joachim baron Wedell-Wedellsborg, tidligere opfinder, han opdagede metoder til behandling, og rejste landet rundt for at demonstrere Syvstjernen. Pressen havde travlt, mange var enten imponeret eller provokeret, og der blev dømt både fup og svindel og hedenskab. Joachim og hans kone Kamma har nu deres domicil i Rørvig, hvor Syvstjernen blev til. Her behandler de naboer og venner med den nye Syvstjerne.

De tidligere Syvstjerner var i mange udgaver, for det meste presset ud i forsølvet kobber. Dette foregik med meget dyre forme i kæmpe pressemaskiner, og der kunne laves mange stjerner, men ulempen var, at metalpriserne steg, og ikke mindst skabte trykket på de mange ton, spændinger i materialet, og dermed en noget forvrænget spejleffekt. Jeg overvejede hvordan de kunne designes mere brugervenlige, reflekterende og smukke. I begyndelsen af 2011, mediterede jeg ud i at skabe en mere ideel Syvstjerne. Og sommer 2011 var en helt ny Syvstjerne blevet en realitet med optimeret symbolik og i de bedst tænkelige materialer, et særligt metallag med en fantastisk prismeeffekt påført en meget klar akryl plade. Den nye Syvstjerne er håndfremstillet af mig som designer, og fås i to varianter, og til samme pris, let og enkelt for alle. Et halssmykke og en udgave i håndstørrelse. De nye stjerner er mere holdbare, anvendelige og effektfulde end de gamle, som nu er lykkeligt hengangne.

Jørgen A. Jacobsen, designer af Syvstjernen 1985 – Redesign 2011 – 30 års jubilæum design 2015

Inspiration

7

The most fascinating number through time

7 wonders of the world
7 circles of Universe
7 cosmic stages
7 days of the week
7 pillars of wisdom
7 rays of the sun
7 colors of the rainbow
7 musical notes
7 heavenly bodies
7 energy centres of the body

etc...

Mød os på messe

©2011. All Rights Reserved.