Eventyret om en Stjerne

Oprindelsen af Syvstjernen er praktisk talt ukendt, i hvert fald synes der ikke at være nogen arkæologiske fund af en lignende stjerne fra gamle kulturer. Bortset fra det, ved vi at det kaldæiske folk i Mellemøsten havde deres særlige viden om universet og astronomi, og de efterlod os et heptagram, en kaldæisk syvstjerne kalender. Et himmellegeme for hver 7 dage i ugen, sol-dag er søn-dag, man-dag er måne-dag osv…

Eventyret med de magiske former og symbolik startede for mig i 1984 i den lille by Rørvig i Danmark, hvor jeg havde skabt en levevej ved at designe og producere pyramider, eksperimentere med energetiske strukturer. Inspireret og hjulpet af en astrolog, Willy Fabricius, der kaldte sig cosmobiolog og vidste noget om gammel symbolik og historie, og en viden blev genopdaget. Nu blev al fokus sat på at designe en unik syvstjerne symbolik, baseret på den gamle viden, og en række Syvstjerne produkter blev klar i 1985. Massiv og god feedback kom ind fra brugere. Det næste år kom produktionen op i en større skala med et, på den tid, fancy og meget dyrt computer og graverings udstyr. Jeg samlede undersøgelser om Syvstjernen og 365 brugeroplevelser i bogen; ‘Syvstjernen – Livskvalitet og helbred i en større helhed. Den udkom i tre sprog på mit forlag Cosmofelt, 1992. Et par år senere udkom bogen; ‘Syvstjernens gåde’, også på tre sprog.

1992 april - Joachim og andre Syvstjern healere i action - Boom i Aarhus1989 - De gamle indgraverede Syvstjerner - forsølvet og forgyldtI 1985 mødte jeg Joachim baron Wedell-Wedellsborg, tidligere opfinder, han opdagede metoder til behandling, og rejste landet rundt for at demonstrere Syvstjernen. Pressen havde travlt, mange var enten imponeret eller provokeret, og der blev dømt både fup og svindel og hedenskab i domkirken. Joachim og hans kone Kamma har nu deres domicil i Nordsverige. Her behandler de stadig naboer og venner med Syvstjernen.

De tidligere Syvstjerner som baronparret producerede var i mange udgaver, for det meste presset ud i forsølvet kobber. Dette foregik med meget dyre forme i kæmpe pressemaskiner, og der kunne laves mange stjerner, men ulempen var, at metalpriserne steg, og ikke mindst skabte trykket på de mange ton, spændinger i materialet, og dermed en noget forvrænget spejleffekt. Jeg overvejede hvordan jeg selv kunne designe dem og fremstille dem mere brugervenlige, reflekterende og smukke. I begyndelsen af 2011, gik jeg i tænkeboks og mediterede ud i at skabe en mere ideel Syvstjerne. Sommer 2011 var den en realitet med optimeret symbolik og i de bedst mulige materialer. Nyt redesign i 2015 og i 2022 den alkymistiske Sevenstar Zon. Den fås i to varianter, og til samme pris, let og enkelt for alle. Et halssmykke og en udgave i håndstørrelse. De nye stjerner er mere holdbare, anvendelige og effektfulde end de gamle, som nu ligger i min museums-skuffe.

Jørgen A. Jacobsen, designer af Syvstjernen 1985 – Redesign 2011, 2015 og 2022.

Inspiration

7

The most fascinating number through time

7 wonders of the world
7 circles of Universe
7 cosmic stages
7 days of the week
7 pillars of wisdom
7 rays of the sun
7 colors of the rainbow
7 musical notes
7 heavenly bodies
7 energy centres of the body

etc...

Den nye Sevenstar Zon imponerer:
"Jeg har fået den her Syvstjerne i dag, og det er simpelthen så vildt... Jeg kunne mærke i min krop at den var der [i postkassen], og så lå den der, og så har jeg lige prøvet at arbejde lidt med den, og holy mother... det er - - wow, den kan noget og den er spot on, altså jeg prøvede flere gange.. [roterede den] og den blev ved med at stoppe på det samme, lige meget hvad jeg gør, den er spot on med hvad jeg har brug for. Ha ha ha, det så vildt. Den er jeg godt nok glad for."

©2011. All Rights Reserved.